Voňavé kuriatko zapečené s hubami

DNES VARÍ

Jozef Šefčík, šéfkuchár Pulitzer u zlatého jeleňa

Jozef Ševčík, šéfkuchár reštaurácie Pulitzer U zlatého jeleňa v Bratislave

Voňavé kuriatko zapečené s hubami

príprava: 15 min., pečenie: 80 min.

Porcia pre 4 osoby


  • kura
  • 0,5 kg cibule
  • 100 g cesnaku
  • 200 g údenej slaniny
  • 20 g soli
  • 20 g mletého čierneho korenia
  • 250 g húb
  • 30 g červenej sladkej papriky
  • 100 ml oleja

  1. Kura osolíme, prešpikujeme slaninkou, okoreníme, potrieme cesnakom, pridáme na štvrtiny nakrájanú cibuľku a polovicu z húb.
  2. Všetko podlejeme vodou, olejom a pečieme asi 70 minút, pridáme druhú polovicu húb a zapečieme dozlatista.

Recept bol uverejnený v Pravde, príloha VARECHA 18/2015