Zdroj: Maňo Štrauch

Obedové menučká (ne)kazia imidž

Jesť očami aj nosom

Vymýšľať 250 dní do roka obedové menu tak, aby to bolo pre opakujúceho sa hosťa príťažlivé, naozaj nie je maličkosť.

Najmä keď to ešte znásobia siedmimi tak ako v bratislavskej reštaurácii Pulitzer. Toľko rokov vymýšľa spolumajiteľ Andrej Gogola obedové menu. Od chvíle otvorenia v novembri 2008 jednu polievku a dve hlavné jedlá, ktoré už však o niekoľko týždňov doplnili druhou polievkou.menu jelen

„Asi som trafil do chutí hosťa, pretože prvé dni sme varili 20 až 30 porcií, o mesiac-dva sme už nestíhali a boli sme na pľaci všetci – aj s druhým kolegom Eduardom Šiškom.“ Ako vo väčšine prevádzok, aj v Pulitzeri a neskôr i v mladšej prevádzke Pulitzer U zlatého jeleňa dali na výber jedno mäsité a jedno ľahšie jedlo. „Aj to druhé jedlo sme museli napokon obohatiť o mäso, spravidla kuracie. Sme národ mäsožravcov,“ opisuje zmeny A. Gogola.

Podľa obsadenosti počas obeda sú hostia s ponukou aj s cenou 4,90 eura spokojní. Od konkurencie sa Pulitzery odlišujú pridaním extra menu, platným po celý týždeň. Vždy je v ňom aj polievka s trhanou sliepkou a dve sezónne jedlá z bežného lístka s takmer polovičnou zľavou. Aj servis je osobitý a pripomína front-cooking – kuchár naberá polievky z terín, uložených na servírovacom stole. Tak vlastne vtiahli hosťa do kulinárskeho diania, aby jedol aj očami a nosom.

... výber z článku v týždenníku TREND z 8.11.2015
08.11.2015 | Soňa Hudecová-Podhorná | © 2015 News and Media Holding